בערבו של יום טרופי, התכנסנו לאולם מפואר בבית ציוני אמריקה לשמוע כיצד, ד״ר עדיאל תל-אורן חושף בהרצאתו את כל האמת על שומנים ושמנים. ד״ר עדיאל רופא יליד הארץ המחלק את זמנו בין ארצות הברית, דוגל ברפואה פונקציונלית המחפשת לטפל בשורשי הבעיה ולא רק בסימפטומים.
כבר בשנות התשעים ד״ר עדיאל הרצה בפני קהל בארה״ב על יתרונותיו של שמן הקוקוס המיוחד בתחום הקוסמטיקה לאחר כעשור שמן זה היה כבר דיי פופלארי לעומת זאת בישראלשמן הקוקוס פופלארי רק בקרב שוחרי הבריאות. מה הם השמנים החד בלתי רווי או הרב בלתי רווי? איפה ניתן למצוא אותם באילו מזונות? ראשית כדאי להכנס לסופר עם סמארטפון ולחפש מידע תזונתי על המזון אותו אנו צורכים.
בעבר חשבו שעודף שומן במזון הינו גורם למחלות ויש צורך להמנע משומן רווי וכולסטרול, מחקרים הוכיחו שלא כך הדבר, שישנם שמנים שלא בהכרח גורמים להשמנה, ואיכותם חשובה לא פחות מכמותם. ישנן הרבה תנועות במזון הבריא וגם בחולה, אך מכיוון שכל אחד מאיתנו שונה לא מומלץ תפריט קבוע וגורף לכל האוכלוסיה. גופנו ממיר שומנים לפחממות ואפילו שומניםלחלבונים, המרה המאפשרת לנו להיות גמישים לפי הצורך במיוחד בסביבה כה מזוהמת. להמשך קריאת המאמר לחץ
על החתום: ד״ר ליאת אדרי