דיכאון עונתי בעקבות המעבר לשעון חורף

דיכאון הוא תופעה כלל עולמית (הממוצע העולמי עומד על 4.4%). בישראל סובלים מהתופעה כ-5.5% מהאוכלוסייה, ושיעור הנשים הלוקות בדיכאון בקרב האוכלוסייה הכללית כפול משיעור זה בקרב גברים. כ-60% מניסיונות ההתאבדות נובעים מדיכאון, ו-15% מהם מצליחים. על פי נתוני IMS Health – חברה בין-לאומית המספקת לחברות התרופות נתוני מכירות – ב־2008 ניתנו בישראל 2,107,763 מרשמים לתרופות נגד דיכאון. נכון להיום, מספר נוטלי התרופות נגד דיכאון נמצא במגמת עלייה מטאורית בכל העולם, ולפי התחזית של ארגון הבריאות העולמי עד שנת 2020 הדיכאון יהפך לסיבה השנייה בעולם לנכות, אחרי מחלות הלב.

החומרים שמהם עשוי הורמון האושר טריפטופן בראש הפירמידה נמצא טריפטופן, חומצה אמינית (חומצות אמיניות הן אבני הבניין של החלבון) שגוף האדם אינו יכול לייצר אותה. לכן הדרך היחידה להשיגה היא ממקור חיצוני.

ויטמינים מקבוצת B בדגש על ויטמין B12 במיוחד העובדה שאין כיום אפשרות להשיגו במזון בכמות טובה, הוא נמצא רק במזונות מהחי וגם שם בכמות קטנה עקב שינוי שיטת האכלה של בעלי החיים.

מינרלים נוספים כמו: מגנזיום, אבץ, ברזל, סידן.

הרבה אנשים סובלים מחסרים תזונתיים מכל מיני סיבות: אכילה בררנית, לקיחת תרופות המכלות את המאגרים של המינרלים (ראו קישור להרצאה על התרופות בסוף הדף), הריון, מחלות מעי וחוסר ספיגה של הרכיבים התזונתיים ועוד. 

להזמנת הרצאה צרו איתי קשר

© כל הזכויות שמורות לד"ר ליאת אדרי

דילוג לתוכן